Vælg en side

Systemiske opstillinger

Systemisk opstilling er en relativt ny metode til at afdække ubalancer i et team eller en organisation

Metoden bruges med succes af store internationale selskaber i Tyskland, Holland og mange steder i Sydamerika – og er nu også ved at brede sig til Danmark.

Anders Stahlschmidt er certificeret i systemisk opstilling fra Infosyon, den internationale organisation for systemisk organisationsopstilling og er uddannet hos Kongruens – Center for Systemisk Opstilling i Danmark som en af de første.

Hvad kan man bruge systemiske opstillinger til?

Nogle problemer har det med at dukke op igen og igen. Den samme konflikt bliver løst gentagne gange – forfra hver gang. Samarbejdsvanskeligheder, som man antog skyldtes en bestemt persons væremåde, viser sig igen – længe efter at den pågældende person har forladt arbejdspladsen.

Der kan være strategiske beslutninger, som umiddelbart nyder opbakning, men som ikke desto mindre sidder fast i systemet og aldrig bliver udført. Stillinger man gentagne gange har forsøgt at besætte med kompetente personer uden held, og kunder der altid er utilfredse osv. 

Ledere arbejder hårdt for at finde gode løsninger på sådanne tilbagevendende problemer, men tit uden effekt. Man får en fornemmelse af, at behandle symptomer – en frustration over ikke at kunne se problemets rod. 

Prøv at kigge på hele systemet – ikke bare på dets enkelte dele

Problemer, der bliver til mønstre, skyldes ofte ubalancer i organisationens system. Det problem I får øje på, kan således være symptom på sådan en ubalance. Ligesom en feber, som ikke i sig selv er problemet, men faktisk tværtimod som regel er kroppens løsning på et andet problem. 

Ved at stille problemet op i en fysisk, tredimensionel model, får du adgang til de mønstre og informationer, som gør det muligt at finde problemets rod og dermed også genoprette balancen i systemet. Denne metode vinder udbredelse i mange lande og har det lidt knudrede navn systemisk opstilling.

Har I forgæves forsøgt at løse et problem, så kontakt os for at høre om mulighederne. KONTAKT [email protected] eller 24 80 14 69

  • Systemisk coaching og systemiske opstillinger
  • Facilitering af processer
  • Workshops