Vælg en side

Karriereudvikling og iværksætteri

Skærmbillede 2015-10-01 kl. 17.47.09

Karen Lumholt har skrevet bogen Fra biks til business og har rådgivet mange iværksætter- og karrierekvinder

Opfind dit arbejde forfra – lad os sammen finde din iværksættervej

25 procent af arbejdsstyrken arbejder i dag “atypisk”: som freelancere og korttidsansatte, kontrakt- eller projektansatte. Der er et kæmpe behov for at kunne navigere i dette univers, hvor man skal kende sine spidskompetencer, sin passion, sit netværk og sit marked. Det samme gælder for iværksættere, soloselvstændige og mikrovirksomheder.

På Karen Lumholts kursus og mentorforløb får du stimuleret din nytænkning inden for din branche og tilgrænsende brancher . og udfordret din vanetænkning om dine evner og muligheder. Vi kigger ned i kassen med dit håndværk og din faglighed og udvikler sammen, hvordan du kan bruge alt dette i nye kombinationer og sammenhænge inden for områder og sektorer, du ikke havde tænkt på.

Hvad kan du bruge dine kompetencer, din baggrund og dit netværk til?

Det du er god til kan bruges til opgaver, du ikke havde drømt om. Som journalist eller lignende vil du ofte kunne bruge dit mod og din uimponerethed, overblik og hurtighed ifm. research, dine interview-metoder, din tydelighed, gennemslagskraft og handlekraft og din målgruppebevidsthed i helt nye og spændende sammenhænge.

Om underviseren

Karen Lumholt har på baggrund af sin bog “Fra biks til business. Når kvinder tænker vækst” – og  20 år som “supernetværker”, mentor og rådgiver – hjulpet mange iværksættere, freelancere og solo-selvstændige videre med deres ideer og projekter. Karens rådgivning er karakteristisk ved at hun har et enestående overblik over samfundsudvikling og trends, som kan få indflydelse på din forretning, både positivt og negativt.

Karriereudvikling 1:1

Skærmbillede 2015-10-01 kl. 16.22.53Vi arbejder med at du genopdager og afdækker 1) din passion og drivkraft, 2) dine spidskompetencer og 3) dine markeds-­ og erhvervsrettede kompetencer. De tre områder afdækkes og foldes ud ved hjælp af en række redskaber, herunder anerkendende spørgeteknik, din og vores indsigt i det relevante marked, brug af dit og vores netværk mv. Du arbejder med at se på dine kompetencer, din passion og de konkrete muligheder ­‐ og give dem mening. Vi kombinerer de tre dimensioner på nye måder mhp. konkrete job- eller innovationsmuligheder. En proces, som i sig selv er meget energigivende for dig. Processen afsluttes med en handleplan, som passer dig.

KURSUS Fra biks til business

Iværksætteri og innovation for journalister,  kommunikatører, akademikere og kreative (forfattere, grafikere, fotografer og kunstnere). Kurset baserer sig på bogen Fra biks til business (2008) af Karen Lumholt.

Se statements fra tidligere kursusdeltagere her og se mere om bog og kursus her.

På kurset kommer du til at

  • øve dig i at have fokus på din faglighed, dine spidskompetencer og din passion og samtidig tænke i målgrupper og kundernes behov
  • øve dig i at bede om hjælp fra dem, der kan noget andet end dig og søge professionel sparring
  • se på din baggrund, dine kompetencer, dit netværk og din passion
  • få øje på nye kunde- og forretningsmuligheder
  • blive opmærksom på nogle uvaner, som du skal af med.
Eksempler på forløb – hent PDF
STATEMENTS fra læsere, kursister og samarbejdspartnere

Abelone Bregninge, Turistformidler & historiefortæller at Halsnæs Turistråd: ”Karen is a real eye opener. In just two hours Karen managed to pinpoint my skills, and open my mind for the many possibilities and options there is for making a shift in carriere. Karen is not only a talented listener with a wide culturally, artistic background and social, political engagement, – she also contains experience and personal knowledge of people in her enourmous network. Because of that Karen is able to come up with ideas and suggestions only she can think of.”

Claus Bjerring, afdelingsleder: “Synes blot jeg vil fortælle hvor taknemmelig jeg er for din opgave. Jeg arbejder med den, fordi den er så konkret og brugbar. Med min egne svar på de andre spørgsmål begynder et tydelig billede at vise sig, herligt !”

Kommunikationskonsulent og redaktør Abelone Glahn, Amedia: ”Jeg har haft den fornøjelse at arbejde sammen med Karen Lumholt i forbindelse med dels en bog om kvindelige selvstændige, dels en række kurser om samme emne. Karen har i 2008 på min opfordring skrevet bogen ”Fra biks til business – når kvinder tænker vækst” udkommet på Børsens Forlag, nu LR Business. Hun var et meget naturligt valg som forfatter, idet vi søgte en, der både kendte til området som praktiker, og en, der havde meninger om kvinder som selvstændige. Jeg var ekstern fagredaktør på bogen og nød den sparring, vi havde indbyrdes, fordi Karen både er lyttende og lærende indstillet, men også helt sin egen i argumentation og holdning. Resultatet er en bog, der er handlingsanvisende, udfordrende og inspirerende og som nu bruges som grundhåndbog. Efterfølgende har Karen holdt en lang række kurser over samme emne. Jeg har været initiativtager til et par af dem, senest i sommeren 2010, kurser, der var velbesøgte og som fik fine evalueringer. Min oplevelse både gennem bogprocessen og i de efterfølgende kurser, som Karen har holdt om emnet, er helt klart, at Karen arbejder meget koncentreret, hurtigt og målrettet, og at hun er i stand til at formidle stof til andre på en meget forståelig og konstruktiv måde. Karen er venlig og imødekommende, samtidig skarpt iagttagende og reflekterende og ind imellem både humoristisk og selvuhøjtidelig, hun er en formidabel netværker og forstår at forbinde folk, der kunne have nytte af hinanden.”

Mette Toft Christensen, Project Coordinator at Agro Business Park: Communications and entrepreneurship: ”In 2009, Karen Lumholt was appointed “Female Entrepreneurship Ambassador” by the EU and has participated as a Danish role model for other potential women entrepreneurs in the EU project “Female Entrepreneurship in Nordic Regions” (FEN). In the project, I’ve come to know Karen as a very enthusiastic and pleasant person who has made a highly satisfying effort in making things happen for other women in this project, and I’m absolutely confident that Karen has made quite an impression on the women she’s been talking to about entrepreneurship. With her journalistic background she has also contributed to the marketing of the FEN project’s other ambassadors on the project website.”

Trine Sick, Trine Sick Kommunikation: “Har lige siddet og læst din biks-til-business-bog, fordi jeg trænger til nye input… Det har været meget inspirerende læsning, og jeg har følt mig i rart og kompetent selskab. Tak for det.”

Ida Tin, direktøs, Moto Mundo – motorcykelrejser Aps: “Jeg har lige slugt din bog, Fra biks til business,  og jeg synes at den ramte lige plet (på mig). Meget inspirerende, jeg har sådan en nu-tager-jeg-arbejdshandskerne-på-følelse.”

Lotte Kirkeby Hansen, læser: “Jeg har netop læst fra Biks til Business, og tak for den! Den faldt på et tørt sted for sådan en som mig, der har været i gang i et par år, har etableret en rimelig biks, men nu virkelig også har lyst til at sætte turbo på.”

Karen Bagge-Nielsen, Women in Business, Nordjylland: “Tak for din deltagelse og oplæg forleden. Det var rigtig vellykket og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger. Emnet var spændende og du havde fat i kernen i dilemmaet for kvinder i erhvervslivet.”

Lisbeth Scharling, WebWoman, kursist: ”…Vil begynde med at anbefale Karen Lumholts kursus for kvinder med egen virksomhed. Var på det mandag/tirsdag og er nu i fuld gang med at ”ansætte” medarbejdere til alt det jeg ikke kan, ikke gider, ikke har tid til, bliver træt af…. Det var et forrygende inspirerende kursus!…  Jeg skal lige sunde mig og så ellers i gang med at slå et par kolbøtter. Først og fremmest skal jeg have outsourcet meget af det, der tager min tid og energi :-)” … ”Tak Karen – og mere end 1000 tak for inspiration fra bog og fra kursus! Du har givet mig det mantra, der i den grad har båret mig igennem: “Fra biks til business”. Din bog har fulgt mig og ligger faktisk lige nu, som den eneste, på mit skrivebord. Jeg er dig evigt taknemmelig for, hvad du, dit kursus og din bog har givet mig af energi, indsigt, inspiration, gåpåmod, ideer, vilje! … Tak for et godt kursus Karen… Ja sgu. Og for at det med din hjælp er lykkedes at vokse fra biks til business ;-)”.

Lone Bolther Rubin, Rubin Freelance Journalistik og kommunikation, kursist: “Jeg kan selvfølgelig kun støtte Lisbeths anbefaling af Karen Lumholt. Hun var fantastisk inspirerende, og det var et meget udbytterigt kursus.”

Mvh Tine Kortenbach, freelance Journalist (DJ), cand.agro., kursist: “Tusind tak for et ekstraordinært godt kursus. Jeg fik stort udbytte af det, og det tror jeg også at de andre gjorde…” “Kurset var meget anderledes end de andre udmærkede kurser, som jeg har deltaget i via Journalistforbundet. Dette er nemlig målrettet kvinder, og det var med til at vi fik ekstra udbytte af det. Desuden er læreren selv en ”rigtig” iværksætter, som har fingeren på pulsen og bidrog med mange personlige erfaringer til at gøre kurset så udbytterigt for os. Desuden er hendes personlige stil således, at hun får det bedste frem i alle.”

Jette Lüthcke, Journalistik og kommunikation, kursist: “Tak for både sidste uge og i onsdags. Det var meget inspirerende, og jeg har bestemt fået meget at tænke på. Øvelsen med den røde tråd har jeg straks introduceret for mine kolleger og der er et par af dem, der vil have stor glæde af den også.”

Trine Vu, journalistik, layout og kommunikation, kursist: “Tak for et supergodt kursus i Århus 20.-21. september. Jeg har siden refereret adskillige af dine pointer for karrierekvinder på min vej – og selvfølgelig sået guldkornene her i min egen vindueskarm.”

Hanne Olsen, Merkbar, kursist: “Tak for dejligt inspirerende kursus. Det har virkelig sat tanker i gang og givet mod til at kaste mig ud i tingene med større selvtillid.”

Maiken Buchwald Christensen, Journalist DJ, kursist: “Tak for et godt og inspirerende kursus, Karen – det var dejligt at mærke dit engagement både i emnet og i os. Også flot som du „walk the talk” i forhold til smuk netværks– og give/deleadfærd.”

Signe Eriksen Tonsberg, iværksætter, kommunikationsrådgiver mm., kursist: “Tak for et toprelevant kursus. Det hele var virkelig veltilrettelagt til os som målgruppe. Jeg synes, du har et stort overblik og en imponerende improvisationsevne som underviser. Du er god til at give konkrete eksempler fra både statistikken og cases i virkeligheden. Og så har du en dejlig energi. Som sagt: Stærkt inspirerende kursus.”

Lotte Seheim, kursist: “Tak for et par gode kursusdage i DJ. Du har en unik evne til at give rum. Tak for det – og for gode indspark om dette og hint i forhold til at drive forretning.”

Karen Vistesen Journalistik & kommunikation, kursist: “Tusind tak for endnu en vidunderlig undervisningsdag, som jeg er gået fra med glæde og inspiration. Du har en utrolig dejlig energi, som både inspirerer og gør tryg. Jeg har lært meget af din smukke, naturlige og ærlige måde at videregive din viden på.” – “- endnu engang tak for to inspirerende dage. Jeg fik både fyldt meget på og bekræftet min „kvindelige virksomhedsidentitet”, så jeg glæder mig til at arbejde videre med Karen og mine virksomheder :-)”

Journalist Aase I. Madsen, kursist: “Tak for et rigtig godt og nyttigt kursus… Jeg er f.eks. begyndt at øve mig i at prale… En dejlig stemning og en god oplevelse at prøve et kursus, som var målrettet til kvinder. Jeg tror vi kom længere omkring og dybere ned netop af den grund. Kurset gav mig god inspiration, nyttig viden og mange realistiske og nyttige fif, som jeg nu kan – og vil J – arbejde videre med..

Fotograf Sofie Pihl, kursist: “Meget professionel og engageret!”

Karen Albertsen, kursist: “Du er super levende at høre på. Det var en fornøjelse at være på kurset. Så tak for det :)”

Journalist Mette Staal: “Underviser med god energi! En inspirerende og engageret underviser, der siger tingene meget direkte. Dejligt.”

Klarafine Lildholdt, Lildholdt Culture Consult: “Jeg blev meget inspireret da jeg hørte Karen Lumholt talte om ”Fra biks til business” og fortalte om, hvordan hun på sin første messe stod der i sit nye H&M-jakkesæt og følte sig helt forkert. Den dag jeg droppede mine egne forestiller om, hvordan jeg troede, de andre forventede, jeg skulle være og se ud, fik jeg straks mere held med at sælge. Helt godt gik det faktisk den gang, hvor jeg kom til at sige en enkelt sandhed til den administrerende direktør og han med det samme indrømmede sin egen skyld i situationen og derfor hyrede mig til en opgave.”

”Overordnet var det det mest tjekkede, brugbare og inspirerende kursus jeg har været på i Dansk Journalistforbund”.

”Den helt store aha-oplevelse for mig var helt klart at se langt mere forretningsorienteret på min virksomhed. Jeg har opført mig som en lønmodtager, der bare har flere kunder. På kurset fik jeg mange konkrete eksempler på, hvordan man kan tænke business i stedet for.”

“Alle værktøjerne i bogen og netværkslisten er rigtig gode – oplysende og let at bruge.”

”Tak for to dejlige og inspirerende dage – jeg fik simpelthen så flot respons fra Hanne på øvelsen fra dag 1, suppleret med de to andres input i går, så jeg glæder mig til at gå videre med portalarbejdet.”

”Det var godt godt godt! J Og bevar din entusiasme og energi – det smitter nemlig af på undervisningen. Også godt med de mange eksempler, du har med fra din egen business/dine egne erfaringer.”

 

Save