Vælg en side

Anbefalinger

Anders Stahlschmidt

Anbefalinger og referencer vedr. Anders ligger hos Athenas og på Forfatterforedrags hjemmeside.

Karen Lumholt

Signe Tonsberg, Tonsberg Tekst: “Jeg er fan af din måde at undervise på. Du har en skøn energi og ro og så har du den erfarnes evne til at improvisere og sadle om undervejs. Jeg er vild med det. Stor begejstring herfra.”

Lars Kristensen, projektleder Energi at KU Science Campus Service: ”Da jeg fik at vide, at jeg skulle samarbejde med et professionelt kommunikationsbureau, mobiliserede jeg straks mine fordomme om journaliststanden, kommunikationsbranchen, spin, overfladiskhed, almindelig kynisme og mange andre dårligdomme, som jeg forventer fra den kant. (…) Mit samarbejde med Karen har gjort mig ikke så lidt klogere! Karen VIL dialogen. Hun tror på, og vælger, samtalen som den på sin vis simple, men samtidig uendeligt komplicerede, vej frem til de beslutninger, der skal træffes. (..) Karen er dedikeret til nødvendigheden af reel inddragelse og samtale som vejen frem. Den tilgang er der brug for, og derfor er det meget befordrende, fremadskuende, optimistisk og livgivende at arbejde sammen med Karen. Som derudover også er et åbent og meget sympatisk menneske. Og så har jeg fået reetableret respekten for journalistikken og kommunikation som fag – og det siger ikke så lidt!”

Sara Knabe Sørensen, sygeplejerske og cand. mag., sundhedskonsulent i Holbæk Kommune: ”Det var et på rigtig mange måder meget fint, nærværende, og overbevisende oplæg du leverede på Kunsthøjskolen i Holbæk i aftes. En flot samtidsanalyse, et godt opråb med en indbygget tro på ’fremtiden’. Og MED det underlæggende budskab, at livet ikke er lyserødt – og at det skal vi overkomme sammen!”

Christian Jungersen, skønlitterær forfatter: ”Jeg har kendt Karen i mange år og altid været imponeret over hendes utrolige begavelse, arbejdsomhed, overblik, sociale intelligens og etiske engagement. Karen er et menneske i hvis selskab man trives, og samtidig et menneske man husker. Hvis der et sted i verden skulle findes personer der ikke vil blomstre ved at have Karen som kollega, som chef og som ven, så er jeg i hvert fald ikke stødt på dem.”

Christine Antorini, cand.comm, tidl. minister, MF (A): ”Karen Lumholt er den skarpeste redaktør, jeg endnu har arbejdet sammen med. Udover hun behersker både skriftlig og mundtlig kommunikation med både engagement og stor faglig dygtighed, har hun en særlig sans for at se de væsentligste debatter på alle de felter, hun går i gang med. Hun udfordrer, lytter, opsøger, coacher – og lader ikke de nemme løsninger slippe igennem, hvis den bedste kan nås ved den særlige indsats. Og den giver Karen altid. Ligesom hun også forventer den af de folk, hun arbejder sammen med. Karen har holdninger. Og heldigvis for det. Hun skaber diskussion og levende debat, men altid funderet på sagens saglige substans. Hun var i den grad med til at sætte forbrugerspørgsmål på den offentlige mediedagsorden og blandt mange forskellige interessenter både blandt virksomheder og forbrugerorganisationer, den tid vi arbejdede sammen i Forbrugerinformationen.”

Stig Yding Sørensen, director at Centre for Policy and Business analysis at Danish Technological Institue: ”Jeg har arbejdet tæt sammen med Karen Lumholt i både Forbrugerinformationen og Forbrugerstyrelsen. Man er aldrig i tvivl om, hvor man har Karen og hun er altid værd at lytte til, når hun har noget på hjerte. Det er en stor tryghed at samarbejde med hende. Hun er stærkt produktiv og arbejder med stort fagligt overskud uden at overse detaljer. Sammen med Karen bliver man aldrig fanget på det forkerte ben, for der er orden i sagerne. Jeg har stor respekt for Karens faglighed og evne til at bevare overblikket i en presset situation, og selvom vi ikke længere er på samme arbejdsplads finder jeg stadig anledninger til på projektbasis at samarbejde med Karen. Det er altid en stor fornøjelse. Det er kreativt, det er til tiden og det er bare i orden. Hun har en smittende latter, stor humoristisk sans og et stort hjerte for alle der er klemt.”

Steen Bille, writer: ”Jeg har arbejdet sammen med Karen i flere redaktioner i DR og har været mere end glad for vores samarbejde. Karen er engageret, dygtig og har et yderst venligt væsen. Når det så tilmed er forbundet med omtanke og mere end et skvæt humor, så er blandingen perfekt. Den eneste dråbe malurt i det ellers bredfyldt bæger er at vi ikke arbejder sammen mere.”

 

Anbefaling af kurserne “Kommunikation 4.0” og “Kommunikation tour de force”

Niels Ole Krogh, kommunikationsrådgiver & journalist (DJ), Master i Professionel Kommunikation, kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Et på alle måder godt kursus. Karen er en fantastisk formidler – autentisk med noget på hjerte, inde i stoffet og god til at sætte det ind i relevante sammenhænge. Karen scorer højt på alle parametre”.

Else Marie Andersen, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Det var et supergodt kursus med en lydhør Karen Lumholt, der formåede at inspirere og give mod til at gå i gang + et godt fagligt indhold, der var lige til at gå til. Jeg fik lige den praktiske indføring, jeg manglede til at turde tilbyde min arbejdsplads at lave en kommunikationsstrategi. Det knokler jeg med lige nu.. og synes jeg fik rigtig mange gode praktiske redskaber til at gå i gang med det. Et super supplement til den uddannelse, jeg har i kommunikation i forvejen. Thumbs up for Karens undervisning!”

Christina Alfthan, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Nu kan jeg nemt overføre den journalistiske metode til kommunikation.”

Eva Johnsen, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: “Det var godt at få præsenteret nogle nye områder, som jeg slet ikke havde set som interessante før. Du var god til at vække interesse for dem og få dem ned på et jordnært niveau.”

Lene Vind, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Jeg synes, at jeg har fået mange begreber ‘ned på jorden’ og nu kan koble dem med min egen kunnen/erfaring. Det var f.eks. rigtig godt at udføre en SWOT-analyse på sin egen virksomhed. For mig var det lige præcis hvad jeg manglede.”

Mads Peter Aagaard Madsen, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Rigtig god idé den første dag med at tage udgangspunkt i en konkret problemstilling, som gruppen skulle forberede til 2. dag. Super relevant og genkendelige problemstillinger, som gjorde casen jordnær. Rart også at få oplevelsen af, at man ikke er alene med alle sine små/store udfordringer. Jeg følte generelt at niveauet, emnet, formidlingen mm ramte mig og mine behov ret rent”.

Karen Marie Reimann, journalist (DJ), kursist på “Kommunikation tour de force”: ”Jeg fik nogle helt nye begreber, som kunne sætte ord på noget af det, jeg allerede gør og nogle ord, der viser en struktur og tankegang, som kan bruges i mange sammenhænge. For mig er min kombination af humanist og journalist blevet endnu mere tydelig og brugbar… Dejligt at få sat indhold og ”brugsanvisning” på en hel masse kommunikationsudtryk. Nu har jeg fået en værktøjskasse, jeg rent faktisk ved, hvordan jeg kan bruge og hvilke emner, jeg fortsat kan dygtiggøre mig indenfor. Dias er meget brugbare og illustrative. Og jeg vil bruge dem helt konkret, når jeg skal løse en kommunikationsopgave.”

Gitte Petersen Søby, kommunikationskonsulent, kursist på “Strategisk kommunikation i praksis”:“På kurset gav du mig chancen for at holde et oplæg, som blev godt modtaget… Efter kurset gav du mig en anbefaling på LinkedIn. Da jeg takkede dig, så svarede du, at i netværkssamfundet gav man frit, fordi det skabte positive ringe i vandet. Den indstilling har jeg taget til mig. I dag fejrer jeg, at jeg har været selvstændig kommunikationskonsulent i en uge. Noget af det mod, jeg skulle bruge for at træde ud i det uvisse, har en tråd tilbage til dit kursus og din opbakkende måde at undervise og være på. Tak fordi du tog os alvorligt dengang, og ikke bare høvlede endnu et kursus af. Det betød noget for mig og det skal du vide.”

Peter Mose, Strategic Communications and Public Affairs, Media, Politics, Corporate Branding, har undervist sammen med Karen Lumholt: ”Karen Lumholt er en fremragende underviser – pædagogisk, inddragende, anerkendende. Jeg har haft fornøjelsen af sammen med Karen at føre adskillige hold akademikere og journalister op til eksamen i strategisk kommunikation efter et undervisningsforløb på seks uger. Karen binder tingene sammen på en måde, så undervisningen skrider frem, som den skal, men også så der bliver tid til refleksion og perspektivering undervejs.”

Ditte  Uno Christensen, PA i Takeda Pharma, kursist på “Strategisk kommunikation i praksis”: ”Det var et helt igennem fantastisk kursus, Peter og Karen præsenterede os for! Jeg fik systematiseret den viden, jeg allerede havde om kommunikation og i øvrigt lært en ufattelig masse nyt, som jeg glæder mig til at gøre brug af. Her fra skal der i alle tilfælde lyde en stor tak til jer begge – det var en fornøjelse!”

Lena Smith, Administrativ med speciale i sprog og undervisning, kursist på “Strategisk kommunikation i praksis”: ”Som deltager i et nyligt afholdt kommunikationskursus på Medie- og Journalisthøjskolen har jeg kun rosende ord til overs for Karen. Hendes brede erfaring og skarpe faglighed var sammen med hendes imødekommende væsen med til at gøre kurset til et spændende, vedkommende og frit forum.”

Anders Fromberg, Content & Relationship Manager at ReelTrak, kursist på “Strategisk kommunikation i praksis”: ”Peter og Karen havde skruet et særdeles brugbart kursus sammen, der med en god balance mellem teori og praksis gav os de nødvendige værktøjer i forhold til at lave strategisk kommunikation. Den læring; teorien omsat til praksis, og de tilhørende begreber, bruger jeg nu dagligt i mit job som Projektleder.”

Luise Balle, Head Of Promotion – GL Music, diplomuddannelse på DMJX med Karen som vejleder: ”Karen har en fantastisk indlevelse med sit varme og inspirerende sind, og de studerende fanges ind… Karen er en meget dedikeret underviser med et højt fagligt niveau, som giver de studerende muligheden for hele tiden at udvikles. En menneskelig rejse som jeg sent vil glemme.”

Julie Lindegaard, Kommunikationsrådgiver og journalist, underviser: “Tak for et perfekt indslag i dag – du bekræftede mig i ALT jeg havde forsøgt at lære dem! Tak!”

Maiken Buchwald, MEDmodSPIL, kursist: “Jeg var på Julie Lindegaards kursus i kommunikation og blev meget inspireret af dit indlæg. Så tak for det.”

Peter From Jacobsen, Fagmedarbejder på DMJX: “Rigtig mange tak for dit oplæg hos os. Det fungerede virkelig godt, og der var en del der refererede til det efterfølgende som virkeligt inspirerende. Det var super fedt.”

Andre deltagere på kurset Kommunikation 4.0 skriver i deres anonyme feedback:

 • Meget engageret underviser med stort overblik og overskud. Det hidtil bedste DJ-kursus, jeg har deltaget i 🙂
 • Karens kursus er rigtigt godt. Højt fagligt niveau, og hun er en energisk underviser, der ikke spilder tiden. Som kursist føler jeg virkelig, at jeg får value for den tid, jeg bruger på det.
 • Var særligt begejstret for de konkrete eksempler… Meget konkret og brugbart! Kursets høje faglige niveau og meget konkrete fokus.
 • En ny måde at forstå kommunikation på sociale medier. Meget – for mig – relevant stof.
 • Underviserens nærvær og evne til at redegøre for et stort og komplekst emneområde på kort tid.
 • Meget kompetent underviser, også sympatisk. Kursets to dage giver tid til reflektion og uddybning.
 • Dejligt at det var så konkret og ‘hands on’ – og at den bagvedliggende teori også blev gennemgået
 • Dejligt at kurset strakte sig over to dage. Det gav mulighed for at synke stoffet, inden repetitioner og nyt stof blev fyldt på næste dag.
 • Superrelevante emner – lige hvad jeg havde håbet på.
 • MEGET TILFREDS. Tak for et godt kursus.
 • Dejligt at der kun var 14 deltagere på kurset. Det gav tid og plads til at komme i dybden med alle spørgsmål.
 
Anbefalinger af Fra biks til business (kursus og bog)

Kommunikationskonsulent og redaktør Abelone Glahn, Amedia: ”Jeg har haft den fornøjelse at arbejde sammen med Karen Lumholt i forbindelse med dels en bog om kvindelige selvstændige, dels en række kurser om samme emne. Karen har i 2008 på min opfordring skrevet bogen ”Fra biks til business – når kvinder tænker vækst” udkommet på Børsens Forlag, nu LR Business. Hun var et meget naturligt valg som forfatter, idet vi søgte en, der både kendte til området som praktiker, og en, der havde meninger om kvinder som selvstændige. Jeg var ekstern fagredaktør på bogen og nød den sparring, vi havde indbyrdes, fordi Karen både er lyttende og lærende indstillet, men også helt sin egen i argumentation og holdning. Resultatet er en bog, der er handlingsanvisende, udfordrende og inspirerende og som nu bruges som grundhåndbog. Efterfølgende har Karen holdt en lang række kurser over samme emne. Jeg har været initiativtager til et par af dem, senest i sommeren 2010, kurser, der var velbesøgte og som fik fine evalueringer. Min oplevelse både gennem bogprocessen og i de efterfølgende kurser, som Karen har holdt om emnet, er helt klart, at Karen arbejder meget koncentreret, hurtigt og målrettet, og at hun er i stand til at formidle stof til andre på en meget forståelig og konstruktiv måde. Karen er venlig og imødekommende, samtidig skarpt iagttagende og reflekterende og ind imellem både humoristisk og selvuhøjtidelig, hun er en formidabel netværker og forstår at forbinde folk, der kunne have nytte af hinanden.”

Mette Toft Christensen, Project Coordinator at Agro Business Park: Communications and entrepreneurship: ”In 2009, Karen Lumholt was appointed “Female Entrepreneurship Ambassador” by the EU and has participated as a Danish role model for other potential women entrepreneurs in the EU project “Female Entrepreneurship in Nordic Regions” (FEN). In the project, I’ve come to know Karen as a very enthusiastic and pleasant person who has made a highly satisfying effort in making things happen for other women in this project, and I’m absolutely confident that Karen has made quite an impression on the women she’s been talking to about entrepreneurship. With her journalistic background she has also contributed to the marketing of the FEN project’s other ambassadors on the project website.”

Trine Sick, Trine Sick Kommunikation: “Har lige siddet og læst din biks-til-business-bog, fordi jeg trænger til nye input… Det har været meget inspirerende læsning, og jeg har følt mig i rart og kompetent selskab. Tak for det.”

Ida Tin, direktøs, Moto Mundo – motorcykelrejser Aps: “Jeg har lige slugt din bog, Fra biks til business,  og jeg synes at den ramte lige plet (på mig). Meget inspirerende, jeg har sådan en nu-tager-jeg-arbejdshandskerne-på-følelse.”

Lotte Kirkeby Hansen, læser: “Jeg har netop læst fra Biks til Business, og tak for den! Den faldt på et tørt sted for sådan en som mig, der har været i gang i et par år, har etableret en rimelig biks, men nu virkelig også har lyst til at sætte turbo på.”

Karen Bagge-Nielsen, Women in Business, Nordjylland: “Tak for din deltagelse og oplæg forleden. Det var rigtig vellykket og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger. Emnet var spændende og du havde fat i kernen i dilemmaet for kvinder i erhvervslivet.”

Lisbeth Scharling, WebWoman, kursist: ”…Vil begynde med at anbefale Karen Lumholts kursus for kvinder med egen virksomhed. Var på det mandag/tirsdag og er nu i fuld gang med at ”ansætte” medarbejdere til alt det jeg ikke kan, ikke gider, ikke har tid til, bliver træt af…. Det var et forrygende inspirerende kursus!…  Jeg skal lige sunde mig og så ellers i gang med at slå et par kolbøtter. Først og fremmest skal jeg have outsourcet meget af det, der tager min tid og energi :-)” …

”Tak Karen – og mere end 1000 tak for inspiration fra bog og fra kursus! Du har givet mig det mantra, der i den grad har båret mig igennem: “Fra biks til business”. Din bog har fulgt mig og ligger faktisk lige nu, som den eneste, på mit skrivebord. Jeg er dig evigt taknemmelig for, hvad du, dit kursus og din bog har givet mig af energi, indsigt, inspiration, gåpåmod, ideer, vilje! … Tak for et godt kursus Karen… Ja sgu. Og for at det med din hjælp er lykkedes at vokse fra biks til business ;-)”.

Lone Bolther Rubin, Rubin Freelance Journalistik og kommunikation, kursist: “Karen var fantastisk inspirerende, og det var et meget udbytterigt kursus.”

Mvh Tine Kortenbach, freelance Journalist (DJ), cand.agro., kursist: “Tusind tak for et ekstraordinært godt kursus. Jeg fik stort udbytte af det, og det tror jeg også at de andre gjorde…” “Kurset var meget anderledes end de andre udmærkede kurser, som jeg har deltaget i via Journalistforbundet. Dette er nemlig målrettet kvinder, og det var med til at vi fik ekstra udbytte af det. Desuden er læreren selv en ”rigtig” iværksætter, som har fingeren på pulsen og bidrog med mange personlige erfaringer til at gøre kurset så udbytterigt for os. Desuden er hendes personlige stil således, at hun får det bedste frem i alle.”

Jette Lüthcke, Journalistik og kommunikation, kursist: “Det var meget inspirerende, og jeg har bestemt fået meget at tænke på. Øvelsen med den røde tråd har jeg straks introduceret for mine kolleger og der er et par af dem, der vil have stor glæde af den også.”

Trine Vu, journalistik, layout og kommunikation, kursist: “Tak for et supergodt kursus i Århus 20.-21. september. Jeg har siden refereret adskillige af dine pointer for karrierekvinder på min vej – og selvfølgelig sået guldkornene her i min egen vindueskarm.”

Hanne Olsen, Merkbar, kursist: “Tak for dejligt inspirerende kursus. Det har virkelig sat tanker i gang og givet mod til at kaste mig ud i tingene med større selvtillid.”

Maiken Buchwald Christensen, Journalist DJ, kursist: “Tak for et godt og inspirerende kursus, Karen – det var dejligt at mærke dit engagement både i emnet og i os. Også flot som du „walk the talk” i forhold til smuk netværks– og give/deleadfærd.”

Signe Eriksen Tonsberg, iværksætter, kommunikationsrådgiver mm., kursist: “Tak for et toprelevant kursus. Det hele var virkelig veltilrettelagt til os som målgruppe. Jeg synes, du har et stort overblik og en imponerende improvisationsevne som underviser. Du er god til at give konkrete eksempler fra både statistikken og cases i virkeligheden. Og så har du en dejlig energi. 🙂 Som sagt: Stærkt inspirerende kursus.”

Lotte Seheim, kursist: “Tak for et par gode kursusdage i DJ. Du har en unik evne til at give rum. Tak for det – og for gode indspark om dette og hint i forhold til at drive forretning.”

Karen Vistesen Journalistik & kommunikation, kursist: “Tusind tak for endnu en vidunderlig undervisningsdag, som jeg er gået fra med glæde og inspiration. Du har en utrolig dejlig energi, som både inspirerer og gør tryg. Jeg har lært meget af din smukke, naturlige og ærlige måde at videregive din viden på.” – “- og endnu engang tak for to inspirerende dage. Jeg fik både fyldt meget på og bekræftet min „kvindelige virksomhedsidentitet”, så jeg glæder mig til at arbejde videre med Karen og mine virksomheder :-)”

Journalist Aase I. Madsen, kursist: “Tak for et rigtig godt og nyttigt kursus… Jeg er f.eks. begyndt at øve mig i at prale… 🙂 En dejlig stemning og en god oplevelse at prøve et kursus, som var målrettet til kvinder. Jeg tror vi kom længere omkring og dybere ned netop af den grund. Kurset gav mig god inspiration, nyttig viden og mange realistiske og nyttige fif, som jeg nu kan – og vil J – arbejde videre med..

Fotograf Sofie Pihl, kursist: “Meget professionel og engageret!”

Karen Albertsen, kursist: “Du er super levende at høre på. Det var en fornøjelse at være på kurset. Så tak for det :)”

Journalist Mette Staal: “Underviser med god energi! En inspirerende og engageret underviser, der siger tingene meget direkte. Dejligt.”

Klarafine Lildholdt, Lildholdt Culture Consult: “Jeg blev meget inspireret da jeg hørte Karen Lumholt talte om ”Fra biks til business” og fortalte om, hvordan hun på sin første messe stod der i sit nye H&M-jakkesæt og følte sig helt forkert. Den dag jeg droppede mine egne forestiller om, hvordan jeg troede, de andre forventede, jeg skulle være og se ud, fik jeg straks mere held med at sælge.”

”Den helt store ahaoplevelse for mig var helt klart at se langt mere forretningsorienteret på min virksomhed. Jeg har opført mig som en lønmodtager, der bare har flere kunder. På kurset fik jeg mange konkrete eksempler på, hvordan man kan tænke business i stedet for.”

“Alle værktøjerne i bogen og netværkslisten er rigtig gode – oplysende og let at bruge.”

”Overordnet var det det mest tjekkede, brugbare og inspirerende kursus jeg har været på i Dansk Journalistforbund”

”Det var godt godt godt! J Og bevar din entusiasme og energi – det smitter nemlig af på undervisningen. Også godt med de mange eksempler, du har med fra din egen business/dine egne erfaringer.”

”Tak for to dejlige og inspirerende dage – jeg fik simpelthen så flot respons fra Hanne på øvelsen fra dag 1, suppleret med de to andres input i går, så jeg glæder mig til at gå videre med portalarbejdet.”

Abelone Bregninge, Turistformidler & historiefortæller at Halsnæs Turistråd: ”Karen is a real eye opener. In just two hours Karen managed to pinpoint my skills, and open my mind for the many possibilities and options there is for making a shift in carriere. Karen is not only a talented listener with a wide culturally, artistic background and social, political engagement, – she also contains experience and personal knowledge of people in her enourmous network. Because of that Karen is able to come up with ideas and suggestions only she can think of.”

Claus Bjerring, afdelingsleder: “Synes blot jeg vil fortælle hvor taknemmelig jeg er for din sparring. Jeg arbejder med den, fordi den er så konkret og brugbar. Med min egne svar på de andre spørgsmål begynder et tydelig billede at vise sig, herligt !”

 
 
Anbefaling af Storytelling i forandringsprocesser (kursus og bog)

Margaret Hunter, Senior Communications Consultant, Novozymes A/S: “Positive example of strategic storytelling: I have seen results this positive only once or twice before in my 16 years at Novozymes. A successful strategic storytelling project in the Hyaluronic Acid project might be relevant for your work – for example in gaining commitment to a business strategy, in branding and employer branding, in knowledge-sharing, in establishing a networked culture, in team-building, and last but not least, in management of high-risk high-potential innovative projects that face setbacks. The HA group has emerged as an unusually committed group of people with high enthusiasm and clarity of purpose. I think this example is noteworthy.” … “In my 16 years of experience at Novo Nordisk and Novozymes, I will tell you that it is rare to experience the kind of feeling that I saw yesterday. All I can say is wow!” …. “This is an extremely useful technique that should be more often used in companies in general and Novozymes in particular... I will inform several colleagues within my own department as we offer communications counseling and training, and we do feel this process should be better known…” … “Other projects could absolutely benefit from your experience! My communications colleague this morning and I also agreed that a “bottom-up” process that you have experienced does not fit naturally with many of the usual “top-down” kinds of communications. Nevertheless, both of us felt VERY excited about your success, and both of us feel eager to find ways to use this technique further, perhaps on a global scale.  We’ll be looking out for an appropriate project.”

Dorte Hangst, Kommunikationsansvarlig Koncern HR Udvikling, Region Midtjylland: “Så er jeg i gang med bogen ”Historier der flytter mennesker. Storytelling i forandringsprocesser”. Den er så god! Glæder mig til at bruge den i et konkret projekt.”

Jane Kempf Bertelsen, Region Nordjylland: “Oplægget (..) gav en fantastisk energi, så det var en inspirerende dag, og jeg har en rigtig god fornemmelse i maven… Gu’ var det hårdt, men det var det hele værd. Og hold da op, der er rigtigt mange gode historier i IT …  de fleste gik til opgaven med stor gejst.”

Kirja Holland, Region Nordjylland: “Mange tak for en super inspirerende og lærerig dag, der i høj grad levede op til forventningerne. Du er først og fremmest en fantastisk formidler, og fedt at havde sat dig så grundigt ind i de Gode Hænder. Vi fik mange nye gode vinkler at arbejde med og fik sat mange flere ord på begrebet… Og jeg er meget imponeret af, at de på kun en time fik præsenteret, hvordan de skulle lave en plakat og så gik i grupper og formulerede overskrift, værdifortælling og ide til billede…og vupti havde vi 8 gode bud….jeg tænker derfor, at optakten til det – historiefortællingen – må være den helt rigtige metode, så det er guld værd, at vi nu er ved at have en form/et værktøj hertil. Dertil kommer, at jeg er sikker på, at historierne i sig selv var med til at give en større stolthed og identitetsfølelse i IT.… (nu skal man jo ikke tro på alt, hvad med læser på Facebook, men anyway…dem fra IT, jeg er venner med, skriver begejstret om dagen.”

Uffe Høeg Johansen, direktør, Hindsgaul: “Karen Lumholt har været prof hele vejen igennem dette forløb. Tak.”

Nina Hæsum, Dagtilbudschef
 i Mariagerfjord Kommune: “Kære Karen, jeg har lige læst din artikel (i Lederweb) og må altså lige sige: Jeg er så enig med dig. I mine mange år som chef for dagtilbudsområdet har jeg anvendt såvel de decentrale lederes historier og de administrative medarbejderes historie. Det giver mega trivsel og udvikling i alle henseender. Tak for en god artikel.”

Anne Marie Valentin, karriererådgiver Intojob.dk: “Tak for en fantastisk aften i går om storytelling – fantastisk arbejde, det du laver :-)”

 

Anbefaling af Erindringsfortælling (kursus)

Dorit Simonsen, Hospiceleder, Hospice Djursland: “Jeg skulle hilse og sige mange tak for dit fantastiske oplæg i går… (…) De fortæller med lys i øjnene hvor inspireret de blev og hvilken fantastisk fortællerevne du har. Du har virkelig grebet dem. Du har formået at gøre det klart for dem, at selv det at få en lille bid af et langt liv er særdeles væsentlig og det kan de jo bruge til noget. Vi håber meget at få mulighed for at møde dig en anden gang. Endnu engang tak.”

Annegrete Venborg, Udviklingssygeplejerske, cand.cur., Hospice Djursland: “Dit oplæg var vældigt inspirerende, og øvelserne ’ramte plet’.”

 
 
Anbefaling af Landsbyfortællinger og landsbyportrætter (proces og event)

Se casen fra Guldborgsund

Begitta Blahaut, proceskonsulent, Guldborgsund Kommune: “Vi var 91 i går aftes til Guldborg Fortæller. Det var en rigtig god og bevægende aften…. De sad stille i 30 graders varme og hørte og sang til kl. 22.20″…. “Tak for i går. Jeg synes det var en fantastisk aften – og at du var super god!”

Frode Vest Hansen, Idestrup: “Det blev en langt bedre aften, end jeg havde troet på.”

Sara Klitsgaard, Fuldmægtig, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter: “…(…)projektet ’Landsbyportrætter’: Vi syntes projektet lyder meget spændende, og vurderer at erfaringerne fra projektet kunne være interessante at dele med andre.”

Per Tornvig, selvstændig konceptudvikler: “Jeg så dig i DR2 forleden i indslaget om “Klogskab” mv. Det gør mig rigtig glad, når nogen nuancerer debatten og slår fast, at der findes rigtig gode kræfter overalt i landet. Som vestjyde der bor i Holstebro, er jeg led og ked af debatten om Udkantsdanmark. Alene ordet er utrolig stigmatiserende. Der er både udvikling og afvikling over alt i samfundet, så sproget omkring det bør være langt mere nuanceret. Og det synes jeg, at du var eksponent for i indslaget. TAK for det :-)”

 

Anbefaling af Børn skal da arbejde (kursus og bog) samt arbejdet med familiepolitik

Helle Krogh Madsen, lærebogsforfatter mm.: “Da jeg læste om bogen ”Børn skal da arbejde” tænkte jeg, at det var en fin pædagogisk udmøntning af Grundtvig (som jeg er vild med) og hans syn på ligeværdigheden mellem åndens og håndens arbejde – ligeværdighed mellem børn og voksne og meget andet. Og så viste det sig, at der VAR en kobling til ”den Gamle”. Sjovt. For du holdt jo foredrag på Vartov 22/9, som jeg desværre missede. Jeg har selv været med til at skrive bl.a. en Grundtvig-light-bog, som jeg syntes manglede: ”Bliv klogere på livet med Grundtvig”…”

Pernille Marott med August, Frederik, Marie og Carl + far Mikael: “Tak for en god motiverende bog. Dér fik jeg endelig den opbakning og inspiration, jeg havde brug for!… I år har været en helt særlig ferie. Mor fik læst din bog “Børn skal da arbejde” og derefter startet fem ugers målrettet arbejde på at få poderne sat systematisk i sving. De første par dage var der vildt brok fra specielt de to store drenge på 11 og 9 år. Men da de gik planen efter, oplevede hvor meget de egentligt kunne og så, hvor mange gange  mor stod på listen, kom de pludselig og spurgte, om vi ikke burde dele nogle af mine opgaver! Nu er skolen startet, planen er revideret, så den passer til lektier og sport og evner, og det kører bare. Tak for en rigtig god bog fra os alle seks.”

Helle Overgaard, læser: “Tusind tak for en fantastisk bog. Intet mindre end genial på alle fronter.”

Trine Flørnæss, sundhedsplejerske og mor til 4: “Jeg har tidligere kommenteret jeres bog og jeg vil lige gøre det igen. Jeg har 4 børn fra 2½-16 år, der dagligt SKAL hjælpe til. Vi har lavet skemaer og får hverdagen til at glide lettere. Det er lige min ånd, at børn skal arbejde.”

Libber Seindal Krabbe, lærer: “Det er med stor interesse, at jeg har læst jeres bog. Jeg har lige startet en 1.kl.  – og jeg har nok sagt det før – men jeg har aldrig haft en klasse der snakker så meget, er så selvcentreret og hvor mor og far løber i hælene på deres børn for at bære deres taske og sætte deres madkasser i køleskabet osv. Jeg vil derfor gerne på et forældremøde tale ud fra jeres bog… “

Eva Stenby Karlsen, management konsulent: “Hold fast hvor jeg grinede ved beskrivelsen af de mange proces-trin ved vasketøj. Jeg er bare SÅ enig i pointen. Vi skylder samfundet at lære vores børn at arbejde og hjælpe dem med at træne lidt impuls-kontrol. Well done!”

Niels Arbøl, biolog, forfatter til bogen ”Det moderløse samfund”: “Det har været en god oplevelse, at du har formået at trænge igennem lydmuren og få medierne til at fokusere på småbørnsfamiliers stressniveau og forældres behov for alternativer til institutioner. Jeg har mødt mange, der er frustrerede over, at en viden, som vi i dag har på hele området småbørn, familie og stress, ikke er blevet omsat til lydhørhed i pressen, endsige politiske initiativer (som i fx Sverige). Jeg har, som du måske ved, for et par år siden udsendt en bog ’Det moderløse samfund, en naturvidenskabelig kulturkritik’, der ser problemet i et større kulturkritisk perspektiv. Desuden har jeg forsøgt at råbe Det Radikale Venstre op ved henvendelse til politikere på Chr.borg, foreløbigt uden resultat. Men så er det jo godt, når det lykkes for andre, så tak for det!”

 

Anbefaling af arbejdet med Tænketanken Cura dens udgivelser

Lotte Hvas, læge, tidl. næstformand i Etisk Råd: “Stor tak for den fantastiske bog, som jeg har læst med det samme – Lidt af en bog må jeg sige! Godt (og lærerigt) indhold, mange positive og konstruktive ting at bygge videre på – smukt redigeret – ikke et eneste kapitel for meget eller overflødigt… Håber virkelig den bliver læst af mange!”

Lone Møller, Landskoordinator, Home-Start Familiekontakt – støtte til småbørnsfamilier: “Kære Karen og Jonas. Jeg føler mig beriget og håber at dette bliver den nye sociale andelsbevægelse, som jeg har ventet på  – og arbejdet for uden at vide at det var det, jeg gjorde. I er fantastiske. TAK!”

Tonny Nielsen, leder af CenterPartiet: “I gør det supergodt i CURA og hvor er det flot at I, i dén grad har fået sat børnefamiliernes vilkår på dagsordenen. Det kræver et rigtig stort solidt stykke benarbejde at brænde igennem mediemuren og få politikerne i tale om sådanne større strukturelle spørgsmål. Jeg tager hatten af for Jer alle sammen i CURA. I kan være rigtig stolte af jer selv. I gør en forskel. Tak. Keep up the good work!”.

 

Anbefalinger vedr. journalistik

Øjvind Hesselager, redaktør for Fagbladet Journalisten: “Der er tilflydt mig en buket roser, der hermed distribueres til rette ejermand. Mig en fornøjelse at overbringe en reaktion fra redaktøren: ”SUPER fedt. Virkelig spændende, inspirerende læsning… Jeg er meget begejstret – … Fed case – godt skrevet. Hurra! Tak for hjælpen.”

Kirsten Skaaning, redaktionssekretær NU og redaktør Det Sker,  Ældre Sagen: “… Hun er også selv meget tilfreds med interviewet, som ikke mindst ”skyldes journalisten”. Det giver jeg hende ubetinget ret i. Og sender hermed roserne videre til dig. Med stor fornøjelse… Du skriver fantastisk godt og laver en god research.”

Mona Hvid, direktør for Landliv A/S: “Hold da op, hvor er du fantastisk til at formulere dig kort og præcist – fedt!!”

Lisa von Bülow, læser: “Du skal have en varm tak for din artikel i Information. Det er dog det klogeste indlæg jeg længe har læst”.

Nick Allentoft, Direktør og partner, Netmediet DenOffentlige: “Jeg har lige læst bloggen om mediemobningen på Journalisten.dk og blev opløftet af hvordan den sætter ord på så elegant og rammende. En fantastisk kobling 🙂 Hvis det har jeres interesse, vil jeg gerne tilbyde at Karens tekst om mediemobning kan udgives. Missionen fortjener al mulig opbakning og støtte, og matcher i øvrigt vores manifest udmærket på værdierne.” 

Journalist Ulrikke Moustgaard: “Vor gode kollega Karen Lumholt har begået dette gode skriv på Journalisten.dk: http://journalisten.dk/node/22727″ 

Journalist Bo Østlund, www.skrivegaarden.dk: “Noget af det mest forstandige, jeg længe har læst. Del, del, del. En lille, men vigtig brik, til puslespillet om en bedre presse. Og et bedre land.”

Fayme Alm, www.faymedia.dk “Instämmer till fullo. Mycket fint civilkurage som Karen Lumholt visar här”

 

Anbefalinger som kilde i medierne

Julie Lindegaard, kommunikationsrådgiver og journalist: “Det har været en stor fornøjelse at koble din bog op på uge 47 – den er velskrevet, og du er skarp. Så ja, pr kan ikke lykkes, hvis kilderne ikke har deres historier i orden! Det har du!”

Henriette Irminger Sonne, personaleleder, Tante T: “Tillykke med din nye bog – jeg hørte dig i radioen i morges, du er bare så hamrende god til at få dit budskab igennem klart og enkelt!”

Malene Louise Snedgaard, event Manager Væksthus Sjælland: “Kære Karen: Sidder lige og hører radio.. Du gør det godt :)”

 

Anbefalinger vedr. Karen som samarbejdspartner

Jonas Norgaard Mortensen, Author and Consultant: ”Dyb integritet, stærk faglighed, autentisk passion, aktivt medborgerskab og ægte menneskelig empati. Karen er noget særligt – som menneske og samarbejdspartner.”

Mette Hedegaard, journalist og lærer, tidligere kollega: ”Du har integritet, intelligens, beskyttertrang, faglighed og ikke mindst en fandenivoldskhed som vil løfte enhver arbejdsplads til nye højder. Livet går videre – med samme styrke og klogskab og drive som du bare har i dig.” … ”Karen Lumholt er en uovertruffen mentor og sparringspartner i kommunikations spørgsmål.”

Mette Guldagger, journalist på Politiken, tidligere kollega: ”Jeg ville bare lige minde dig om at du er den bedste kollega og arbejdskraft og det bedste kloge hoved, man kan få, hvis du nu skulle have glemt det igen.”

Marianne Bredgaard Karlsson, Sales Excellence Executive: ”Karen er et dybt engageret menneske – levende, empatisk og dejlig humoristisk… Karen ved alt og kan med sine mange skarptindstillede antenner indfange information på flere forskellige niveauer. En kommunikativ knaldperle altid klar med en holdning, hjælp eller relevant rådgivning.”

Mathilde Mei Jørgensen, webkoordinator at Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune: ”Karen er meget engageret og professionel i sit fag. Hendes engagement smitter, hvilket er uvurdérligt for et teamsamarbejde. Samtidig er hun en god menneskekender og balancerer fint mellem det personlige og det professionelle.”

Bent Bøkman, Head of Communications at University College Zealand – UCSJ: ”Karen er en stærk kommunikator, der med stor energi og entusiasme river tilhørerne med. Samtidig er ingen i tvivl om, at hun mener det, hun siger.”

Marianne Christensen, Storyteller at www.mariannechristensen.dk: ”Karen Lumholt arbejder professionelt, effektivt og engageret. Hun har en venlig og imødekommende facon, udviser stort overskud og er meget tillidsvækkende. Desuden er hun er en gribende historiefortæller.”

Peter Knoop Christensen, CEO, Point of View: ”Karen er et berigende og engageret menneske at kende, fordi hun insisterer på en dialog. Tingene er ikke lige meget eller lige gode. Hun undersøger nysgerrigt forskellige muligheder, før hun forfægter sine synspunkter. Karen gør sig ulejligheden at sætte sig ind i stoffet, og hendes almenviden er stor.”

Mette Guldagger, consumer editor at Politiken: ”Being a colleague with Karen you have an every day work life full of laughter and storytelling. She is helpfull towards people, who need help, but also demanding that you as a colleague do your best to reach the best results. The things, that she herself delivers are always of very fine quality and on time.”

Anders Stahlschmidt, indehaver af Lumholt & Stahlschmidt: ”Karen mestrer helt naturligt balancen mellem både at være anerkendende og kritisk. Ofte giver hun gavmildt andre æren for de ideer, hun selv har været med til at udvikle. Hun er altid velforberedt, velorienteret og så har hun power.”

 
Anbefalinger vedr. frivilligt arbejde og politik

Rikke Wesch, Chefkonsulent at Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen: ”Karen har en særligt evne for at se muligheder, koblinger og potentialer. I arbejdet med Valby Lokaludvalg har Karen konstruktivt brugt sine evner til at få sat blandt andet, iværksætteri, integration og skoleudvikling på den politiske dagsorden. Karen er sådan en, der får sat gang i tingene. Det er skægt og inspirerende at arbejde sammen med Karen.”

Peter Aksten, Headmaster at Korsager Skole, Københavns Kommune: ”Jeg er glad for at kende Karen som en engageret borger i Valby. Hun er forældre til børn på min tidligere skole og jeg har altid oplevet Karen som en dygtig og loyal samarbejdspartner. For dem som ikke ved det, blev Karen valgt som årets Valbyborger 2007.”

Bettina Kyö, Mentor, beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune: ”Jeg er fuld af respekt for Karens store samfundsmæssige engagement i både landspolitik og lokalt i København. Karen er refleksiv, rolig, beslutsom og går til enhver sag med et godt overblik og solide argumenter. Hun er en glimrende retoriker og kan servere svære budskaber på en både sober og overbevisende måde.”.

Helle Dahn, service assistant, front office manager, receptionist: ”Karen er en fantastisk ildsjæl, der kan råbe op og rette folkets opmærksomhed mod emner hun brænder for. Hun gør det på en måde og i et sprog alle kan forstå uden at det bliver plat eller banalt for eliten”.

Marie Helene Andersson, Senior Research Scientist at Ferring Pharmaceuticals: ”I recommend Karen… Her enthusiasm to improve conditions at schools, in the neighborhood and for ethnic minorities is admirable.”

Klaus Bondam, Director at The Danish Cyclists’ Federation, tidl. Teknik & Miljøborgmester, Københavns Kommune: ”Karen Lumholt har med et enormt engagement og stor indsigt og indignation rejst en lang række væsentlige problematikker i hendes lokalområde Valby – og det er mit indtryk at der hersker stor lokal respekt om hendes aktive indsats.”

Søren Harbo, Fuldmægtig at Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet: ”…Derudover er hun en stjerne i paneldebatterne – dem skal hun have mange flere af!”

Søren Bald, cand. mag., tidligere landsformand for Radikale Venstre: ”Hermed en påskønnelse af den indsats, som du bedriver på skoleområdet. Det er både smukt og uegennyttigt”

Trine Runge, IT-arkitekt at Sceneit: ”… Karens approach to cases in life and work is reflective and exploring. She take pure interest in human life, which in a positive way reflects her dedicated work for getting a better world.”

Mette Hedegaard, medlem af kommunalbestyrelsen i Ballerup f. Enhedslisten: “Karen har kort og godt integritet… og selvom vi ikke står samme sted rent politisk, ville jeg aldrig tøve med at anbefale en stemme på hende. Karen har indsigt i og forståelse for sociale sammenhænge og jeg kender kun Karen som et varmt, ærligt og dybt kompetent menneske.”