Vælg en side

Lyt mens du taler

Skærmbillede 2015-03-04 kl. 18.17.38Når du taler, virker det godt at du skaber forbindelse til publikum. Det vil sige at du modtager signaler, mens du afsender signaler, fuldstændig som moderne teknologi.

I denne bog kan du læse, hvordan du bliver en nærværende og troværdig taler med gennemslagskraft. Med udgangspunkt i mere end ti års træning af ledere og metoder fra blandt andet Det Kongelige Ledelsesakademi fortæller Anders Stahlschmidt, hvordan du lytter mens du taler.

Kongelig skuespiller Henning Jensen har skrevet forordet, som du kan læse her.

Journalist og foredragsholder Anders Stahlschmidt har en holdning til det at tale. Han kan bedst lide at høre på et menneske, der selv er lydhør. Derfor mener han, at man som taler skal mestre kunsten at lytte, men_TOF0808-1 copy_1024s man taler. Dem, du taler til, skal mærke, at du også taler med dem.

Det væsentlige, når du taler til – eller med andre er, at du kan skabe forbindelse. Bogen er struktureret efter fire hovedoverskrifter:

  • Forbindelsen til dig selv
  • Forbindelsen til det du taler om
  • Forbindelsen til publikum
  • Forbindelsen til øjeblikket

Lyt mens du taler’ henvender sig til alle, som har brug for at kunne motivere, inspirere og dele viden med andre – og til alle, der “bare” gerne vil lære at holde en tale. På møder, til foredrag og ved særlige lejligheder, hvad enten det gælder spontane taler eller nøje forberedte indlæg.

I bogen fremlægger forfatteren sine erfaringer fra ti års træning af ledere og andre, der har brug for at tale med forsamlinger. Blandt andet fra sin tid som leder af Det Kongelige Ledelsesakademi, hvor han lærte meget af at arbejde sammen med Det Kgl. Teaters stemmecoach, Lisbeth Holdt Jørgensen, med skuespiller Henning Jensen og med Susan A. Olsen.