Vælg en side

Systemiske forandringer

Systemisk forandring – når kommunikation ikke er nok

Collective Impact i Fremtidens Provinsbyer

Nogle problemer er så store og komplekse, at en enkelt aktør ikke kan løse dem alene. Man kan ikke løse et problem med kommunikation alene, hvis problemet er strukturelt eller stikker endnu dybere. Det er ikke nok at “tale noget op” eller få nogen til at “kommunikere bedre”.

Der skal en alliance til af mange aktører, og de skal arbejde sammen – på tværs af sektorer. Om samme mål. Sådan er det fx med klimakrisen og de store udfordringer, velfærdsstaten står overfor. De løses ikke af en aktør alene. Der skal et langt, sejt træk til – og alle må arbejde sammen. 

Systemiske forandringer er varige og langsigtede og kræver medvirken fra både lovgivning, private, offentlige og civilsamfundsaktører. Partnerskaber om denne type forandringer kaldes også Collective Impact.

Karen Lumholt arbejder sammen med Tyge Mortensen fra www.landsbyhøjskolen.dk og Anne Tortzen fra www.centerforborgerdialog.dk bl.a. om at løfte landsbyer, landdistrikter og små bysamfund. Metoderne er udviklet i samarbejde med en række lokalsamfund og er inspireret af metoderne og tænkningen bag Collective Impact. Se mere på www.BLUP.dk. 

Kontakt Karen Lumholt for at høre mere på mobil 40 14 49 80 eller skriv til [email protected]