Vælg en side

Medarbejderdag i Gladsaxe Kommune

P1020339

Medarbejderne ønskede ingen ‘kloge oplægsholdere’. De ville gerne tale sammen på kryds og tværs af afdelinger og fag.

Familie- og unge-området i Gladsaxe Kommune udgør ni forskellige faggrupper. Både ledelse og medarbejdere ønsker et samarbejde, der går mere på tværs imellem faggrupperne til gavn for de borgere, alle de dedikerede fagpersoner i kommunen er ansat til at hjælpe.

Igennem 2 år havde en gruppe medarbejdere med repræsentanter fra flere faggrupper arbejdet med et mindset for mere tværfagligt samarbejde. Behovet var nu en medarbejderdag for alle 150 medarbejdere i familie- og ungeområdet. Gruppen spurgte hver faggruppe, hvad de ønskede til sådan en dag og svaret kan opsummeres sådan her:

  • Et interview med vores chef baseret på spørgsmål fra os
  • En slags markedsplads, hvor vi har mulighed for at tale sammen på tværs
  • En sjov afslutning der opsummerer det hele
  • Ingen kloge eller smarte oplæg fra nogen udefra

P1020278Gruppen kontaktede Lumholt & Stahlschmidt Kommunikation, som fulgte ønskerne meget bogstaveligt på dagen. Anders Stahlschmidt interviewede Tine Vesterby, chef for området med udgangspunkt i faggruppernes spørgsmål. Derefter åbnede markedspladsen. Alle medarbejdere blev bedt om at stille sig op på scenen, mens Anders gennemgik tilbudene på pladsen. Udover et godt overblik blev det også en symbolsk illustration af, at medarbejderne var de udøvende denne dag. Markedspladsen kom til at bestå af fem forskellige caféer med forskellige former for samtaler og opgaver. Samtalerne varierede i indhold og dynamik.P1020306

Bord til to

Ved et langbord ‘speeddatede’ medarbejderne. Hvert femte minut rykkede alle en plads og sad nu overfor en ny samarbejdspartner. Samtalerne tog udgangspunkt i en spørgsmålsmenu. (Begrebet spørgsmålsmenu er inspireret af Borgerlyst.)

Dilemmaernes Café

Workshop i fem-mandgrupper om de svære situationer mere tværfagligt samarbejde kan føre med sig. Arbejdet tog udgangspunkt i nogle konkrete spørgsmål.

Mulighedernes Café

Workshop i femmandsgrupper om de muligheder mere tværfagligt samarbejde kan føre til. Arbejdet foregik på samme måde som i dilemmaernes café.

Prikkehjørnet

Reflektioner over spørgsmål på plancher, hvor svar gives i form af prikker som til sidst danner et grafisk svar fra alle 150 medarbejdere. Hjørnet blev et sted man kunne tænke sig om. Nogle faldt i snak, andre tog sig en refleksionspause.

Café Intime

I midten af salen havde vi indrettet et område beregnet på dybe samtaler to og to med udgangspunkt i en spørgsmålsmenu med tunge, dybe og skæve spørgsmål.

Hvert 40. minut fik deltagerne mulighed for at skifte til en anden café. Undervejs gik André Andersen fra Historiebryggeriet rundt og samlede essensen af dagens arbejde og kl 15 gik han på scenen med sin pianist og opførte en forrygende, morsom, improviseret musical med udgangspunkt i noget af det, der var blevet sagt, skrevet og talt om i løbet af dagen.